Odessa’da tanker karaya oturdu. Mürettebat tahliyeyi reddediyor. (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Odessa Bölge Devlet İdaresi Başkanı Maksim Kutsi tarafından açıklandığına göre Odessa’da Delfin plajı yakınında bir tanker karaya oturdu.

Pushkinska.net’in verdiği habere göre, Tankerde Ukrayna vatandaşı üç mürettebat var. Mürettebat SOS sinyalini vermeyi ve tahliyeyi reddediyor. Gemi sahibinden izin bekliyor ve yardımları reddediyorlar.

Kutsi “Gemi sahibine ulaşmak imkansız. Aslında, bu geminin kayıtlarında eksiklikler var. Odessa limanının müdürüne göre, gemi sahibi denizcilerin tahliye edilmesini engelliyor.”dedi.

Kurtarma gemileri, zor hava koşulları nedeniyle tankere yaklaşamıyor. Valiye göre, gemide çevresel felakete yol açabilecek bir kargo bulunmuyor. Ancak, tankerin yakıtı tükendi ve elektrikle ilgili sorunları var. Şimdi kritik bu durum nedeniyle toplanan operasyonel merkez, denizcileri hava ve deniz üzerinde nasıl tahliye edeceğine karar veriyor.

Bakınız: Türk Hava Yolları’nın uçağı Odessa’da pistten çıktı (foto-video)

Tanker Delfin plajındaki dalgakıranda duruyor. Bir kurtarma botu yanına kadar gitse de, fırtına nedeniyle yaklaşamıyor.

Olay yerinde silahlı sınır muhafızları ve Odessa Bölgesi Devlet Acil Servisi yangın ve kurtarma ekibi başkanı Aleksander Polokhaç bulunuyor.

 

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com