Türk Hava Yolları’nın uçağı Odessa’da pistten çıktı (foto-video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

21 Kasım Perşembe akşamı, İstanbul – Odessa seferini yapan Türk Hava Yolları’nın Boeing 737-800 tipi Midyat isimli uçağı iniş sonrasında pistten ayrılarak toprak zemine çıktı.

Türk Hava Yolları’ndan yapılan açıklamada “TK 467 sefer sayılı İstanbul – Odessa seferini icra eden, TC-JGZ kuyruk tescilli uçağımız Odessa Uluslararası Havalimanı’na inişi sonrasında pist dışına çıkmıştır. Uçakta bulunan 134 yolcumuz ve uçuş ekibimiz hiçbir yaralanma olmadan uçaktan tahliye edilmiştir” denildi.

Pilotların, kuvvetli rüzgar nedeniyle ilk denemede uçağı indiremedikleri ve ikinci tura gittikleri, ardından on dakika sonra uçağın sert bir iniş yaptığı belirtildi.

Aynı uçağın yapacağı TK468 sefer sayılı Odessa-İstanbul uçuşu iptal edildi. Bugün Odessa Uluslararası Havaalanında gerçekleşen ikinci acil durum bu.

Dubai’ye özel bir uçuş gerçekleştiren bir uçak arıza nedeniyle kesintili bir kalkış yapmasından ötürü, havaalanının çalışmasını bir süre engellemişti.

Рейс Стамбул-Одесса. Аварийная посадка, Слава Богу никто не пострадал.21.11.2019

Nikolay Nguyen paylaştı: 21 Kasım 2019 Perşembe

 

Одесский аэропорт. Многомиллионная посадочная полоса. При посадке самолета оторвало колесо. Освещения нет. Слава Богу никто не пострадал.Кризиса нет!Они просто воруют наши деньги!

Krivenko Sergey paylaştı: 21 Kasım 2019 Perşembe

 

 

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com