NYT: Ukrayna, yeni silahlar ve gerilla taktikleri sayesinde savaş stratejisini değiştiriyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
ISW: Ukrayna Silahlı Kuvvetleri muhtemelen Herson bölgesinde bir karşı saldırı başlattı

Uzun menzilli Batı silahlarının tedariği ve gerilla taktiklerinin etkinliği, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Rus kuvvetlerini düşman hatlarının derinliklerinde vurmasını, tedarik hatlarını bozmasını ve Rus Silahlı Kuvvetleri için kilit olan hedefleri vurmasını sağladı.

The New York Times’ta yayınlanan ‘Ukrayna, Yeni Silahlarla Savaş Stratejisini Kurnazca Değiştiriyor’ başlıklı makalede son zamanlarda bile Ukrayna ordusunun eşit olmayan savaşlarda Ukrayna’nın doğusunda Rus topçuları tarafından vurulduğunu belirtiyor. Ancak son haftalarda Ukrayna stratejisini değiştirdi.

AB’de geçici koruma alan Ukraynalılar eve gidip geri dönebilir mi?

Binlerce Rus askeri, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin Herson bölgesinin geçici olarak işgal edilen bölgesindeki köprülere yönelik saldırıları sayesinde lojistik desteklerini kaybetti. Makalede, bunun işgalcileri karşı saldırı sırasında yok olmamak için kendi başlarına nehirden çekilmeye iteceği belirtiliyor.

Rus askerlerinin Bakhmut yönünde ilerlemesi, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin topçu ateşi, özellikle Rus ordusunun arkasına yapılan saldırılarla durduruldu.

Makalede “Strateji belirli sonuçlar veriyor gibi görünüyor. Ukrayna ordusu önemli toprak kazanımları elde etmemesine rağmen, Rusya’nın ülke genelinde ilerlemesini yavaşlatmayı başardı ve kayıplarını azalttı.” denildi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetler konutanı Valeriy Zalujniy’e göre , Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri, başta insan gücü olmak üzere önemli kayıplar yaşıyor. Ukrayna topraklarında bulunan işgalci birliklerinin beşte birini kaybetti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

Buna karşılık Pentagon , Silahlı Kuvvetlerin etkinliğini 10 puanlık bir ölçekte 12 olarak değerlendirdi. Amerikan Savunma Bakanlığı’nın web sitesinde Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’dan çok daha fazla güce sahip olmasına rağmen, “işler Rusların lehine gitmiyor ve bu onların moralini etkilemeye devam ediyor.”

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com