İnsanların en çok memnun oldukları Avrupa şehirlerinin derecelendirmesi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Avrupa Komisyonu tarafından yayınlanan Avrupa şehirlerinde yaşam kalitesi raporuna göre Almanya’nın Rostock şehri, ankete katılanlar arasında en yüksek iş tatmini göstergelerine sahip şehir oldu: Çalışanların %85’i bu şehirde çalışmak konusunda olumlu bir izlenime sahip.

İş tatmininin en yüksek olduğu ikinci şehir ise %84 iş tatmini ile Lüksemburg olurken, onu yine benzer düzeyde iş tatminine sahip olan Reykjavik (İzlanda) takip ediyor. Almanya’nın başkenti Berlin, %83 ile iş tatmini yüksek olan Avrupa’nın altıncı şehridir.

Avrupa Komisyonu’na göre Almanya, İsviçre, Danimarka, Avusturya, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya’daki şehirler iyi sonuçlar verdi. Aksine AB içinde bulunan Yunanistan, İtalya, Macaristan ve İspanya’daki şehirlerin puanları düşük. AB dışında Batı Balkanlar ve Türkiye’deki şehirlerde iş tatmini oranları da düşük. Genel olarak herhangi bir Avrupa ülkesi içindeki farklılıklar genellikle küçüktür. Ülkedeki vatandaşların iş tatmininde yalnızca İtalya ve Türkiye’de önemli dalgalanmalar yaşanıyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Raporda şehirlerin, özellikle de büyükşehirler ve başkentlerin, ülkenin farklı yerlerinden iş arayan insanları çekme eğiliminde oldukları vurgulandı.

Raporda ayrıca şehirde yaşam maliyeti, şehirdeki gürültü, yaşlılara ve çocuklara sağlanan olanaklar, kültürel ortam, günlük yürüme oranları gibi pek çok konuda bir karşılaştırma yapılmıştır.

Türkiye’den Ankara, Antalya, Diyarbakır ve İstanbul değerlendirmeye alınmıştır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com