Naev: Ukrayna bir sonraki askeri yardım paketlerinde 300-500 km menzilli füzeler ve F-16 uçakları bekliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Müşterek Kuvvetler Komutanı Sergey Naev, Ukrayna’ya yapılacak bir sonraki askeri yardım paketinin F-16 uçakları ve 300-500 kilometre menzilli füzeleri içereceğini söyledi.

Müşterek Kuvvetler Komutanlığının Facebook sayfasında yayınlanan bir röportajda Naev “Ukrayna, diğer askeri yardım paketlerinde, Ukrayna ordusunun savaş alanında daha büyük başarılar elde etmesine ve topraklarımızı düşmandan kurtarmasına olanak sağlayacak 300-500 kilometre menzilli füzeleri ve F-16 uçaklarını bekliyor.” dedi.

Ona göre, Ukrayna cephaneliği zaten dronlardan gelişmiş hava savunma sistemlerine kadar modern silahlarla dolduruldu ve Ukrayna ordusu bu konuda çok hızlı bir şekilde ustalaştı. Naev, “Dünyadaki hiçbir ülkenin Ukrayna’daki kadar farklı silahlara sahip olmadığına” duyduğu güveni dile getirerek “Ortak ülkelerin lojistik ve teknik desteği sayesinde Silahlı Kuvvetler, taktik ve teknik özellikleri açısından benzer Rus topçu modellerinden üstün olan Batı topçu silah modellerini aldı. Özellikle saha obüsleri M777A1, FH70 ve kundağı motorlu topçu tesisleri Caezar, AHS Krab, PzН-2000, M109 teslim alındı; bunlar, karşı batarya sistemleri ve keşif İHA’ları ile birlikte ordunun düşmanın çoklu avantajını ortadan kaldırmasına olanak tanıdı.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Aynı zamanda düşman tarafından şu an için en büyük tehdidin uzun menzilli uçaklar, İskender operasyonel-taktik füze sistemleri, Kh-47M Kinjal hipersonik hava sistemleri, S-300/400 anti-füze araçları kullanılarak yapılan füze ve hava saldırıları olduğunu kaydetti.

Naev, “Her türlü füze ve İHA’nın toplu kullanımı, Rusya topraklarının derinliklerinden gerçekleştiriliyor ve bu da onların daha uzun bir uçuş yolunda vurulmasına izin vermiyor.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com