Zelenskiy ilk defa Zalujniy’nin görevden alınmasıyla alakalı konuştu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, ilk kez Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valeriy Zalujniy’nin görevden alınma olasılığı hakkında kamuoyuna yorum yaptı. Konuyu araştırdığını doğruladı.

İtalyan Rai1 ile yaptığı röportajda Zelenskiy “Bu bir personel rotasyonu meselesi. Bu, Ukrayna’ya liderlik etmesi gereken kişilerin meselesi. Elbette yeniden başlatmaya, yeni bir başlangıca ihtiyaç var. Yani tek bir kişiyi değil, ülke liderliğinin yönünü ilgilendiren ciddi bir şeyi kastediyorum.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Zelenskiy, sadece askeri alanda değil, tüm devlet idarecilerinin rotasyonunu kastettiğini belirterek “Bu oyuncu değişikliğini düşünüyorum ama burada bir kişinin yeri konusu söylenemez… Kazanmak istiyorsak herkesi aynı yöne itmeliyiz, zafere inanmalıyız, cesaretimizi yitiremeyiz, pes edemeyiz, doğru ve pozitif enerjiye sahip olmalıyız… Bu yüzden bir sıfırlamadan, bir değişimden bahsediyorum, yani tek bir kişiyi değil, ülkenin liderliğini ilgilendiren ciddi bir şeyden bahsediyorum” diye ekledi.

Zalujniy’nin görevden alınmasına ilişkin söylentiler

Uzun süredir internette Ukrayna ordusunun başkomutanının kovulabileceğine dair haberler var. Ocak ayının sonunda, Zalujniy’nin yerine Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Dairesi başkanı Kirill Budanov‘un getirilebileceğine dair söylentiler yayıldı.

Batılı medya, kendi kaynaklarına dayanarak, Zalujniy’nin gerçekten kovulmak istediğini, kendisine Ulusal Güvenlik Konseyi sekreterliği teklif edildiğini ancak reddettiğini bildirdi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com