Zelenskiy, Rabotino’daki Ukrayna ordusu mevzilerini ziyaret etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: president.gov.ua

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, 4 Şubat’ta Zaporoje’de Rabotino’daki Ukrayna ordusunun mevzilerine geldi. Köy, Ağustos 2023’te işgalcilerden kurtarılmıştı.

Zelenskiy “Zaporoje bölgesi. Rabotino. 65. mekanize tugayın yeri. Askerlerle konuştum, onlara teşekkür ettim ve devlet ödülleri takdim ettim” dedi.

Askerlere destek olmak ve onları ödüllendirmenin kendisi için bir onur olduğunu vurgulayan Zelenskiy “Onların omuzlarında, düşmanı geri püskürtmek ve Ukrayna’yı korumak gibi zor ve kararlı bir görev var. Askerlerimizle gurur duyuyoruz, herkese teşekkür ediyoruz!” diye ekledi.

Rabotino köyünün kurtarılması

Temmuz 2023’ün sonunda Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, Ukrayna birliklerinin Rabotino’ya doğru ilerlediğini bildirdi. 22 Ağustos 2023’te Ukraynalı askerlerin Rabotino köyüne girerek sivillerin tahliyesini organize ettiği öğrenildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ertesi gün askerler Ukrayna bayrağını köyün üzerine çekti. 28 Ağustos 2023’te Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rabotino’nun kurtarıldığını resmen doğruladı .

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com