Ukrayna’dan, Tokyo Olimpiyatları’nda madalya alan sporculara para ödülü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna milli takımı, Pazar günü Tokyo’da sona eren Olimpiyat Oyunlarının genel madalya sıralamasında 44. sırada yer alırken kazanılan toplam madalya sayısı açısından 16. sırada kendine yer buldu.

Toplam 153 Ukraynalı sporcunun katıldığı olimpiyat oyunlarında Ukrayna 19 madalya topladı: 1 altın, 6 gümüş ve 12 bronz.

En çok altın madalya uzun süredir lider Çin’in gerisinde kalan ABD olimpiyat takımı tarafından kazanıldı.

Amerikalılar 39 altın, 40 gümüş ve 33 bronz madalya kazandı. İkinciliği Çin (38-32-18) alırken, üçüncü sırada ev sahibi Japonya (27-14-17) yer aldı.

Ukraynalı Olimpiyatçılar, Grekoromen güreş, senkronize yüzme, kürek, boks, yüksek atlama, karate, bisiklet parkuru, serbest güreş, yüzme dallarında madalya aldı.

Güreşçi Jan Beleniyuk, Grekoromen güreşte (87 kg’a kadar ağırlık) altın madalya kazandı. Aynı sporda, güreşçi Parviz Nasibov (67 kg’a kadar ağırlık) gümüş madalya kazandı.

Ukrayna milli futbol takımının yeni teknik direktörü Sergey Rebrov

Ukraynalı karateci Anjelika Terlyuga (ağırlık 55 kg’a kadar), yüzücü Mikhail Romanchuk (1500 m serbestte), kanocular Lyudmila Luzan ve Anastasia Çetverikova (kürek ve kano, iki kişilik kano, 500 m), boksör Aleksander Kijnyak (75 kg’a kadar ağırlık) ve bisikletçi Elena Starikova (bisiklet parkuru, sprint) gümüş madalya kazandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Vadim Gutsait’in Pazar günü Facebook’ta yaptığı açıklamada , Olimpiyat Oyunlarında kazanılan ödüller ve madalyalar için Ukraynalı sporculara “altın” için 125 bin dolar, “gümüş için” 80 bin dolar, “bronz” için 55 bin dolar şeklinde bu yıl devletten para ödülü verilecek.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com