Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Donbass’ta Wagner karargâhını yok etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Foto: Денис Казанский  facebook

Ukrayna’nın Lugansk bölgesine bağlı Popasna’daki ordusu, Rus özel ordusu Wagner’in karargâhını imha etti.

Lugansk Bölgesel Askeri İdaresi (OVA) başkanı Sergey Gayday tarafından Facebook’ta“Ukrayna silahlı kuvvetleri düşmanın karargahına başarılı bir şekilde saldırmaya devam ediyor. Bu kez “Wagner” üssünün imha edildiği Popasna’da bir saldırı gerçekleştirdi. Ölü sayısı netleştiriliyor.” dedi.

NYT: Ukrayna, yeni silahlar ve gerilla taktikleri sayesinde savaş stratejisini değiştiriyor

Wagner paralı askerlerinin üssüne Ukrayna ordusu tarafından düzenlenen füze saldırısı ilk olarak Rus propaganda telegram kanalları olmuştu. Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin HIMARS MLRS’yi Popasna’ya saldırmak için kullandığı iddia edildi.

Paralı askerler arasında ölenlerin sayısı bildirilmedi, ancak görgü tanıkları ölü ve yaralıların enkaz altından çıkarılmaya devam ettiğini bildirdi. Basında çıkan haberlerde Wagner askerlerinin konumları birkaç gün önce orayı ziyaret eden bir Rus “savaş muhabirinin” çektiği ve Telegram kanalında yayınladığı fotoğraflardan tespit edlldiği belirtildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com