İçişleri Bakanlığı, yabancıları Ukrayna’da kalma tehlikesi konusunda uyardı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İçişleri Bakanlığı, ülkenin tamamında işgalcilerin olası füze saldırıları sebebiyle yabancıları Ukrayna topraklarında bulunma tehlikesi konusunda uyardı.

Yapılan açıklamada “Artık devletimizin topraklarında tek bir güvenli yer kalmadı. Yabancılar da dahil olmak üzere Ukrayna’da kalan herkesin güvenliğine bizzat dikkat etmesi, özellikle de sokağa çıkma yasağına uyması ve hava saldırıları ve füze tehlikesi sırasında sığınaklara sığınması gerektiğini hatırlatırız.” denildi.

AB’de geçici koruma alan Ukraynalılar eve gidip geri dönebilir mi?

İçişleri Bakan Yardımcısı Yevgeniy Yenin, tam kapsamlı işgal sırasında işgalcilerin sivil altyapıya (22.000’den fazla) askeri altyapıdan (yaklaşık 300) çok daha fazla saldırı düzenlediğini söyledi.

Ayrıca Rus seyir füzelerinin nükleer santraller üzerinde uçtuğunu, Rusların kritik altyapı ve kimyasal üretim tesislerini vurduğunu kaydeden Yenin “Dini binalar, alışveriş merkezleri, okullar – her şey düşmanımızın füze ve bomba saldırılarının hedefi olabilir. Bu nedenle, yabancılar ülkemiz topraklarına girerken Ukrayna’nın barış zamanında olduğu gibi güvenliklerini tam olarak garanti edemediğine açıkça dikkat etmelidir.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com