Rusya, Kiev’i seyir ve balistik füzelerle vurdu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

44 günlük bir aradan sonra Rusya Kiev’e bir füze saldırısı daha başlattı. Saldırıda Tu-95MS stratejik bombardıman uçaklarından Kh-101/Kh-555/Kh-55 seyir füzeleri ile Rusya Federasyonu topraklarından balistik füzeleri kullandı. Hava savunması, Kiev’e saldıran, özellikle balistik füzeler olmak üzere yaklaşık 30 düşman füzesini imha etti.

Kiev şehri askeri idaresinin basın servisi, Ukrayna hava savunmasının, gece Kiev’e saldıran balistik füzeler başta olmak üzere yaklaşık 30 düşman füzesini imha ettiğini bildirdi .

Mesajda “44 günlük bir aradan sonra düşman, Kiev’e bir füze saldırısı daha başlattı. Düşman, Tu-95MS stratejik bombardıman uçaklarından Kh-101/Kh-555/Kh-55 seyir füzelerini ve Rusya topraklarından gelen balistik füzeleri kullandı. Kiev’de ve başkentin çevresinde balistik füzeler de dahil olmak üzere yaklaşık üç düzine düşman füzesinin vuruldu.” denildi.

Komşu bölgelerdeki karmaşık manevraların ardından roketlerin başkente farklı yönlerden aynı anda girdiği kaydedildi.

Kiev’deki hava alarmı yaklaşık 3 saat sürdü. İlk verilere göre bazı binalarda ve araçlarda hasar oluştu. 1 çocuk 13 yaralı var ve can kaybı yok.

Fotoğraflar: Kiev Şehir Devlet İdaresi (KMVA) ve Devlet Acil Durum Servisi (ДСНС)

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com