Ukrayna Avrupa Günü’nü kutluyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da 2003 yılından itibaren her Mayıs ayının üçüncü Cumartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Avrupa Günü olarak kabul edildi. O nedenle 16 Mayıs Cumartesi günü Ukraynalılar Avrupa Günü’nü kutluyor.

Ukrayna Avrupa Günü'nü kutluyor

Bağımsızlığını kazandıktan sonra, Ukrayna Avrupa entegrasyonuna yönelik stratejik bir yol izlemekte ve Avrupa Topluluğuna en kısa sürede katılma niyetini dile getirmektedir. Ukrayna’nın Avrupa Günü’nün devlet düzeyinde kutlandığı tek AB üyesi olmayan ülke olduğunu hatırlatmak gerekir. Avrupa’nın kendisinde, bu gün 9 Mayıs 1985’te Milano’daki AB Konseyi zirvesinde alınan kararla kutlanmaktadır.

Geleneksel olarak, Avrupa Günü vesilesiyle, Ukrayna şehirlerinde festival temalı etkinlikler düzenlenir. Bununla birlikte, bu yıl Avrupa Günü için, karantina ile bağlantılı olarak etkinlikler çevrimiçi olarak gerçekleştirilmektedir.

Kaynak: ukrinform

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com