Moskova’nın Kiev’e saldırısına yanıt olarak Rus gönüllüler Belgorod’u vurdu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Moskova'nın Kiev'e saldırısına yanıt olarak Rus gönüllüler Belgorod'u vurdu

Rusya’nın Özgürlüğü Lejyonu, Belgorod’a yapılan saldırının Kiev’e yapılan saldırıya misilleme olduğunu söyledi.

Rusya’ya Özgürlük Lejyonu’nun savaşçısı Aleksey Baranovskiy basın toplantısı sırasında “Bugün gece Kiev’e düzenlenen saldırının ardından, ‘Rusya’ya Özgürlük’ lejyonunun birimleri de insansız hava araçlarıyla Belgorod’a saldırı başlattı” dedi.

Savaşçıya göre Belgorod’daki askeri tesise düzenlenen saldırı sonucunda dokuz Rus askeri öldürüldü. Bazı gönüllü oluşumların beş üyesi daha öldürüldü.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Baranovskiy, “Lejyonun söylediğine göre: Harkov’a yapılacak her saldırıda, Belgorod’a da karşılık vereceğiz. Yani vatanımızın topraklarındaki kurtuluş operasyonumuz devam edecek” diye vurguladı.

21 Mart’ta Kiev’in bombardımanı

21 Mart gecesi Rus birlikleri Ukrayna’ya 31 füze fırlattı. Bunlar arasında 29 adet Kh-101/Kh-555 seyir füzesi, İskender-M balistik füzesi ve Kincal tipi füze yer alıyor. Kiev bölgesindeki tüm füzeler imha edildi.

Kiev’de düşürülen füzelerden düşen molozlar nedeniyle üç bölgede hasar oluştu, 1’i çocuk 13 kişi yaralandı. En az 4 kişinin de hastaneye kaldırıldığı biliniyor.

Belgorod’un bombardımanı

Rus medyasına göre sabah saatlerinde Belgorod’a saldırı düzenlendi. Belgorod Arena spor kompleksinin yanı sıra 10 araba ve altı apartmanda 30’dan fazla daire hasar gördü. Beş kişinin yaralandığı biliniyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com