Nova Poshta, yeni yılda yapacağı tarife değişikliğini duyurdu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Nova Poshta 1 Ocak 2022’den itibaren tarifelerini güncelliyor. Hem fiyat hesaplama yönteminde değişikliğe giderken, hem de bazı fiyatlarda indirime gidiyor.

NP basın servisine göre, aşağıdaki güncellemeler planlanmaktadır:

  • Zarf dağıtımları için ülke genelinde sabit ücreti poşet dahil olmak üzere 40 UAH’a yükseltmektedir.
  • Poshtomat dolaplarından teslim alma ücreti 35 UAH olacak. 2022’nin ilk çeyreği için teslimatta nakit ödemelerde komisyon alınmayacak. 1 Nisan’dan itibaren, adrese teslim fiyatı, Ukrayna genelinde ağırlığına bakılmaksızın 45 UAH olacaktır;
  • Alıcılar, ofisteki incelemeden hemen sonra uygun olmayan bir ürün içeren bir paketi iade etmek istediklerinde 30 kg’a kadar olan kargolar için 15 UAH ödeyecektir;
  • Fiyat hesaplamada 2022’den itibaren, varış noktasına bağlı olarak üç tarife bölgesi oluşturulacaktır: a) şehir içi; b) Ukrayna şehirleri arasında; c) Şehir dışı yerleşimler veya köyler.

Şehir içi ve banliyölerinde teslimat yapılırken, kolilerin ağırlığına göre üç tarife uygulanacak:

  • küçük – 2 kg’a kadar;
  • orta – 10 kg’a kadar;
  • büyük – 30 kg’a kadar.

Basın servisinin verdiği bilgiye göre popüler boyutlardaki kargo maliyetleri düşecek. Örneğin, 2 kg’a kadar olan paketler şu anda 45 UAH iken, 40 UAH olacak. 30 kg’a kadar olan kargolar 100 UAH yerine 80 UAH olacak. Ayrıca, kargonun nereye teslim edileceğine bakılmaksızın – bir şubeye veya bir kargo terminaline – 1000 UAH’a kadar beyan edilen değer için komisyon ücrete dahil olacaktır.

Ayrıca, 1 Ocak 2022’den itibaren şirket, kolilerin adresten kurye ile teslimi ve teslim alınmasına ilişkin tarifeleri değiştirecektir. Artık kurye hizmeti siparişi verirken kiloya bağlı kalınmayacaktır. 30 kg’a kadar olan herhangi bir koli için 30 UAH sabit maliyeti olacak ve 30 kg’ın üzerindeki gönderiler için her 100 kg için 90 UAH olacak.

Ukrayna Demiryolları tatillerde Karpatlar’a “Ski Express”i başlatacak

Ayrıca, aynı faturada çıkan birden fazla koli yeni bir şekilde ücretlendirilecektir. En yüksek ağırlığa sahip koli taban fiyatla hesaplanırken, diğerleri indirimli oranda hesaplanacaktır.

Yeni tarifeler 01.01.2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com