Müzakereler sürüyor: ABD de, Ukrayna ile güvenlik garantileri konusunda bir anlaşma imzalayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

ABD, İngiltere ile Kiev’de imzalanan anlaşmanın benzerini Ukrayna ile de güvenlik garantileri konusunda imzalamayı planlıyor. İlgili müzakereler halihazırda devam etmektedir.

ABD’nin Ukrayna Büyükelçisi Bridget Brink‘e göre, ABD Başkanı Joe Biden bizzat diplomatlara Ukrayna ile benzer bir anlaşmaya varma görevini verdi. Beyaz Saray, bunun gelecekte Ukrayna’ya yönelik yeni saldırıları önleyeceğine inanıyor.

Büyükelçi Ukraynalı gazetecilere “Hükümetinizle, Cumhurbaşkanlığı makamıyla, devlet kurumlarıyla ikili istişarelere başladık ve kendi tarafımızdaki güvenlik taahhütlerinin neler olabileceğini tartışıyoruz. Şu anda iki tur gerçekleştirildi ve müzakereler devam edecek. Biden yönetimi bu anlaşmaları istiyor” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Brink, ABD’nin Ukrayna’nın NATO üyeliği olasılığını desteklediğini ve anlaşmanın Kiev’in İttifak yolunda “güvenliği sağlayacak bir köprü” olması gerektiğini kaydetti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com