Kruşçev Apartmanlarının Yeniden Yapılması İçin Tüm Sakinlerin Rızasına İhtiyaç Duyulmayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Bölgesel Kalkınma, İnşaat ve Konut ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı, Kruşçev apartmanlarının yeniden inşası için evin sakinlerinin ve diğer gayrimenkul sahiplerinin dörtte üçünün onayını yeterli görecek şekilde yeni bir yasa tasarısı hazırladı.

Bu nedenle, inşaat çalışmalarının başlaması için, daha önce Ukrayna‘nın “Eski kullanılmayan konut stoğunun bulunduğu mahallelerinin kapsamlı bir şekilde yeniden yapılandırılması üzerine” öngörüldüğü gibi % 100 değil, yalnızca % 75 apartman sahiplerinin rızasını almak yeterli olacaktır.

Bakanlık yetkilisi “Bugün, 2006 tarihli eski konutların yeniden inşasıyla ilgili yürürlükteki kanun, ev sakinlerinin % 100’ünün zorunlu onayını ortaya koyuyordu. Yani, böyle bir apartmanın dairelerinde kayıtlı olan bir kişinin bile reddetmesi diğer tüm sakinlerin tam desteği olmasına rağmen bile yeniden yapılanma olasılığını imkansız kılıyordu. Bu doğru değildi. Ayrıca, eski konutlar için geri ödeme oranı 1,5’dir. Yani, yeni bir eve taşındığınızda,% 50 daha fazla bir daireye sahip olmanız gerekir. Ukrayna‘daki eski konutların yenilenmesinin pratikte başlayamamasının ana nedeni bu idi.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com