Ukrayna’ya hangi ülke vatandaşları girebilecek? Hangi ülkeler kırmızı listede?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sağlık Bakanlığı, COVID-19’un dağılımı üzerinden ülkelerin bir listesini hazırladı. 50 ülke kırmızı bölgede yer alırken Ukrayna ve Türkiye yeşil bölge içerisinde yer aldı.

Ukrayna'ya hangi ülke vatandaşları girebilecek

Son 14 gün içinde kırmızı listede yer alan devletlerin topraklarında bulunan kişiler, diplomatik misyonları ve yabancı devletlerin konsolosluklarının çalışanları, resmi uluslararası kuruluşların temsilcileri, Ukrayna’da akredite edilmiş kuruluşlar ve üyeleri gözlemlere tabi değildir. Bu ülkelerden Ukrayna’ya gelecek olanlar “Evde Kal” elektronik uygulamasını kullanarak kendi kendine izolasyonu kabul ederek 2 haftalık tecrite girecekler ya da belirlenen gözlem noktalarında misafir edileceklerdir.

Bir kişi kırmızı bölgede bulunan bir ülkenin vatandaşıysa, ancak son 14 gün boyunca yeşil bölge ülkesinde olduğunu destekleyen belgelere sahipse, sadece kalkış ülkesi dikkate alınacaktır.

Genel olarak, listedeki ülkeler kırmızı ve yeşil olmak üzere 2 bölgeye ayrılmıştır. Kırmızı listede, aktif vakaların sayısının nüfusun 100 binde 40’tan fazla olduğu, yeşil listede ise bu göstergenin 40’tan az hastanın bulunduğu ülkeler bulunmaktadır.

Yabancılar için önkoşul ise COVID-19 tedavisini de kapsayacak bir sağlık sigortası poliçesi ile ülkeye girmeleridir.

En tehlikeli ülkeler arasında ABD, İngiltere, Ermenistan, Belarus, Rusya ve İspanya bulunmaktadır. Ukrayna listeye göre, 100 binde sadece 37 hasta, Türkiye ise 100 binde 25.9 hasta ile yeşil bölgede yer almaktadır.

Listeye PDF formatında ulaşmak için tıklayınız

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com