Kiev’de trafik sıkışıklığını % 30 azaltmak mümkün

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev’de, trafikte % 30’a kadar zaman kazandıracak akıllı bir ulaşım sistemi getirilmesi planlanıyor.

Kiev Şehir İdaresi başkan yardımcısı Konstantin UsovAkıllı ulaşım sistemlerini uygulama tecrübesi olan, Kiev gibi bir şehirde analiz ve akıllı trafik yönetimi için hızlı bir şekilde bir sistem kurmanın mümkün olduğunu doğrulayan küresel şirketlerle istişarelere başladık.” dedi.

Yüksek kaliteli trafik yönetimine tabi olarak, Kiev’deki mevcut karayolu ağının verimi neredeyse % 30 oranında artırmak için ek bir rezervi olduğunu belirtti. Bu, mevcut nüfus ile vatandaşların iş yerlerine veya evlerine gitmek için üçte bir oranında daha az zaman harcayabilecekleri anlamına gelir.

Kiev Şehir İdaresi başkan yardımcısına göre, Trafik Yönetim Merkezi böyle akıllı bir sistemi uygulamak için her fırsata sahip. Merkez çalışanları, Kiev’deki trafik akışını izlemek için yaklaşık 6.000 CCTV kameraya erişebiliyor.

Konstantin Usov “Bu akıllı sistem, tıkanıklığı oluşmadan önce tahmin edebilecek ve trafiği yolun daha az sıkışık bölümlerine yönlendirebilecek. Bu, kavşakların inşasında başkentin yapacağı finansal yatırımları gerektirmez. Bu yalnızca akıllı matematiksel çözümler ve yeni trafik yönetimi teknolojileri sayesinde mümkündür. Bu tür kararlar algoritmik olarak karmaşıktır, insanlar tarafından değil, çevrimiçi olarak bir dizi bilgiyi toplayan, analiz eden ve otomatik olarak trafiği optimize etmeye karar veren yapay zeka yazılım sistemleri tarafından yapılmaktadır.”dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com