Ukrayna’da kullanılmış bir araba alırken dikkat edilmesi gerekenler

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da kullanılmış bir arabayı satın alırken ne yaparsanız sorun yaşamazsınız, nelere dikkat edilmelidir?

Autotheme’da bu konu hakkında bir yazı yayınlandı.

Şasi numarası (VIN kodu)

Bir web sitesinde bir araba satış ilanı yayınlandığında, alıcının kafasını karıştırmak için VIN kodu belirtebilirler. Bu nedenle, bir arabayı incelerken, belgelerde belirtilen gerçek VIN numarasını kontrol etmeniz gerekir. Satıcı belgeleri göstermeyi reddederse, bu şüphe uyandırmalıdır. Ya bu arabanın sahibi değildir veya sahibi kazayla ilgili bilgileri saklamaya çalışıyordur .

Arabanın iç salon görünümü

Satıştaki arabanın içi fabrika versiyonundan farklıysa, arabanın kaza geçirdiği sonucuna varılabilir. Bu, özellikle dekoratif unsurların yokluğunda daha belirgindir.

Araba rengi

Gerçek gövde rengi ile fotoğraflar arasındaki fark, aracın tamir edildiğini gösterir. Satıcı aracın bir parçasının değiştirilmesi konusunda sessiz kalırsa, bu kazayı gizleme girişimidir.

Fabrika camı

Ayrıca kazanın izlerini kapatmak için camlar da değiştirilir. Orijinal parçaların üzerinde üretim tarihi belirtileceğinden, işaretleri kontrol etmekte fayda var.

Motorun durumu

Teşhis için alınacak olan arabayı bir araba servisini götürmeye önem vermelidir. Motor şüpheli bir şekilde temizse, yağ sızıntısını gizleme niyetini düşünmeye değecektir. Mavi veya siyah duman, artan yağ tüketimini gösterir.

ukrhaber.com

Petro Poroşenko: Putin’in yazısı komşuları tehdit eden bir siyasi manifestodur!

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com