Kiev’de Kruşçev binalarında yenileme yöntemi: “domino etkisi”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Şehir Devlet İdaresi Başkan Yardımcısı Valentin Mondrievskiy Kiev’de, eski konut sakinlerinin yenileme programı altında yeni binalara taşınma süreci “domino etkisi” ilkesine göre düzenlenececeğini ve sorunun çözülmesinin bir yıldan fazla süreceğini söyledi

Mondrievskiy “İnsanları yeniden yerleştirmeniz gereken beş katlı binayı yıkmadan önce, yeni bir ev inşa edebileceğiniz bir başlangıç bölgesi bulunuyor. İnşaat tamamlandığında, beş katlı binalarda bulunanlar önce oraya taşınır. Sonrasında eski evler yıkılır. Süreç böyle bir domino etkisi ile gerçekleşecektir.” dedi.

Şehir yönetiminin eski konut yatırımcıları için koşullar oluşturmak için çalıştığını ve henüz yasal zeminin hazır olmadığını ve düzenlemenin hazırlandığını belirten Mondrievskiy “Kiev’in genel planında sunulan böyle bir tekli Kruşçev sakinleri tarafından desteklenmektedir” dedi..

Bölgesel kalkınma ve kentsel kalkınma komitesi başkan yardımcısı Elena Şulyak, Ukrayna’daki toplam konut stokunun % 80’inden fazlasının 80’lerden önce inşa edildiğini ve ülkedeki konut yapılarında ortalama yaşın ise 46 olduğunu söyledi. Kiev’de 3,181 ev ise artık kullanılmıyor.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com