Kiev’de kadınlar ve çocuklar için taksi: Pembe Taksi Kiev

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Taksi servisinin özelliği, filoda sadece pembe arabaların bulunması, sürücülerin kadın olması, her arabanın çocuk koltukları ve video kayıt cihazları olması.

Delo.ua’nın verdiği habere göre, hizmet kendisini kadınlar ve çocuklar için bir taksi olarak konumlandırıyor. Ayrıca hizmette, bir çocuğun evden anaokuluna ve tam tersi şekilde bir çocuğa eşlik edecek bebek monitörü hizmeti de bulunuyor

Şu anda şirkette lisanslı olarak çalışan üç otomobil bulunmakta, yakında yedi otomobil daha filoya katılacak yok. Pembe Taksi Kiev Ukraynalı bir şirket olup İngiliz şirketi Pink Taxi Group Ltd‘ye bağlı değildir.

Şirket temsilcisi Andriy Litvinchuk‘a göre, kadınların ve çocukların konforu ve güvenliği için bu hizmet oluşturuldu.

Şehir içi kullanımlarda kilometre başına 7 grivna, şehir dışında 12 grivna fiyat sunduklarını belirten şirket temsilcisi başlangıç fiyatını ise 45 grivna olarak belirtti. Taksi siparişinin yaklaşık üç saat önceden yapılması gerekmektedir. Sistem henüz deneme modundadır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com