Kiev’de 20 santimetreye kadar kar bekleniyor: Kamyonların şehre girişi kısıtlanıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Şehir Devlet İdaresi Belediye Güvenlik Başkanlığı tarafından bildirildiğine göre Kiev’de önemli miktarda kar bekleniyor, bu nedenle 8-9 Şubat’ta büyük araçların başkente girişi sınırlandırılacak.

Tahmincilere göre, 8 Şubat’ta Kiev’de önemli miktarda kar bekleniyor. 15-20 m/s’lik soğuk rüzgârlar, kar fırtınaları, yollarda buzlanma ile birlikte 20 cm’yi bulacak bir kar birikimi. Sıcaklıkta önemli bir düşüş de beklenmektedir: Gece -13 ila -16 °C ve don, gündüz – 7 ila -10 °C arası ve don. Bu bağlamda, hava koşullarının komplikasyonu döneminde, büyük boyutlu araçların Kiev’e girişinde geçici bir kısıtlama olacaktır.” denildi.

Kısıtlamanın kesin başlangıç zamanı ayrıca duyurulacaktır.

KSCA’nın bildirdiğine göre böyle bir kısıtlama, yollarda tıkanıklık oluşumunu en aza indirecek ve kar temizleme ekipmanının hareketini sağlayacaktır.

Büyük araç sürücülerinden bu bilgileri önceden dikkate almaları ve Kiev’i baypas etmek için rotalarını oluşturmaları istenmektedir.

Ayrıca şehir yetkilileri, sürücüleri kar yağışı sırasında özel araç kullanmamaları ve mümkünse toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri, yol kenarlarına ve yasak olan yerlere araç park etmemelerini tavsiye ediyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com