Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Donbass’ta çatışmaların şiddetlendiğini açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, Doğu Ukrayna’daki durumun kötüleşmesi nedeniyle, Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’nin Ukrayna Silahlı Kuvvetleri başkomutanını bölgeye gönderdiğini bildirdi.

İçişleri Bakanı Arsen Avakov 4 Şubat Perşembe günü İktidar Hakkı televizyon programında Doğu Ukrayna’daki durumun önemli ölçüde kötüleştiğini ve artık barış sürecinin işlemediğini söyledi. Bakana göre, alevlenme nedeniyle Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Silahlı Kuvvetlerin başkomutanı Ruslan Komçak‘ı Donbass’a gönderdi.

Avakov “Başkan, Komçak’ı derhal doğuya, ön cepheye göndermek zorunda kaldı. Çünkü orada durum keskin bir şekilde kötüleşiyor. Artık barış süreci yok. Havanlar çalışıyor, keskin nişancı saldırıları var. Savaş sürüyor.” dedi.

Aynı zamanda İçişleri Bakanı, yetkilileri yaptırım kapsamına giren televizyon kanallarındaki duruma da değindi. Bakan, 112 Ukrayna, ZIK ve NewsOne’ın kapatılmasına Birleşik Kuvvetler Operasyonu bölgesindeki şiddetlenme prizmasından bakmayı önerdi.

Salı günü, Donetsk bölgesindeki Shumy köyü yakınlarında, ayrılıkçı bir keskin nişancı Ukraynalı bir asker ve kıdemli denizci olan Dmitriy Vlasenko‘yu ölümcül şekilde yaralamış ve asker bir saat sonrasında ölmüştü.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com