Zelenskiy, savaşın harap ettiği Ukrayna şehirlerini Hiroşima’ya benzetti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rus işgali tarafından yıkılan Ukrayna şehirleri, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonraki Hiroşima’ya benziyor. Ukraynalılar, bir zamanlar Japonların yaptığı gibi evlerini bir an önce yeniden inşa etmek istiyor.

Zelenskiy, Japonya halkına hitaben konuşmasında “Düşman nükleer silah kullanmasa da, Rus bombaları ve toplarıyla yerle bir olan şehirlerimizin harabeleri az önce burada gördüklerime benziyor (Hiroşima’da). Bu bir onur. Burada, bu barış müzesinde olmam benim için çok önemli. Bu fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ederim.” dedi.

Zelenskiy, Hiroşima’nın korkunç bir trajedinin ardından toparlanabildiğini, Ukraynalıların da savaşın yıktığı şehirleri ve köyleri yeniden inşa etmeyi hayal ettiğini sözlerine ekleyerek “Rusya tarafından işgal edilen kuzey topraklarımızı geri aldığımız gibi, topraklarımızı da geri almayı hayal ediyoruz. Hem doğu hem de güney topraklarını geri almalıyız. Rus esaretinde olan askerlerimiz, sivil yetişkinler ve çalınan insanlarımızı geri almayı hayal ediyoruz. Kazanmayı hayal ediyoruz ve zaferden sonra barışı yeniden tesis etmeyi hayal ediyoruz.” dedi.

Zelenskiy Japonya’da

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, 20 ve 21 Mayıs tarihlerinde Hiroşima’yı ziyaret etti. İngiltere, İtalya, Kanada ve Hindistan başbakanlarının yanısıra Almanya Şansölyesi, ABD Başkanı, Fransa, Güney Kore ve Avrupalı yetkililerle görüştü.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com