Ukrayna ve Türkiye, savunma sektöründeki iş birliğinin devamına ilişkin mutabakat zaptı imzalayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna ve Türkiye, savunma sektöründeki iş birliğinin devamına ilişkin mutabakat zaptı imzalayacak

Ukrayna Bakanlar Kurulu, Ukrayna ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri arasında savunma malları, işleri ve hizmetlerinin kalitesine ilişkin devlet güvencesinin karşılıklı olarak kabul edilmesine ilişkin bir Mutabakat Zaptı taslağını onayladı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre muhtıranın imzalanmasının amacı, iki devlet arasındaki askeri-teknik ve askeri-endüstriyel sektörlerdeki işbirliğini sürdürmektir. Ayrıca, savunma mallarının, işlerinin ve hizmetlerinin kalitesinin NATO standartlarına uygun olarak sağlanması ve bu alanda NATO üyesi ülke Türkiye ile partner ülke Ukrayna arasındaki etkileşimin düzenlenmesi ile ilgilidir.

Ayrıca ülkeler, savunma mallarının, işlerinin ve hizmetlerinin kalitesinin NATO standartlarına uygun olarak sağlanması ve bu alanda NATO üyesi ülke Türkiye ile ortak ülke Ukrayna arasındaki etkileşimin düzenlenmesi konusunda anlaştılar.

Bakanlık, “Bunlar (devlet kalite güvence sistemleri), ilgili NATO kalite standartlarına (AQAP) dayalıdır ve savunma mallarının kalitesini sağlama sorunlarını çözmek için tasarlanmıştır. Amaçları, birlikte çalışabilirlik gereksinimlerini karşılamaktır.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com