Kiev ve Harkov’da iki aylık bir aradan sonra metro seferleri yapılmaya başladı (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

25 Mayıs’ta Kiev ve Harkov’daki metro yeniden seferlere başladı; Dnipro’da metro operasyonu ile ilgili bugün bir karar beklenmektedir. Ukrayna’daki metrolar, koronavirüs salgını nedeniyle Mart ayı ortasında çalışmayı bırakmıştı.

metro

Kiev’deki metro sabah 5.45 gibi çalışmaya başladı, Harkov metrosu ise 5.30’da yolcu almaya başladı.

Yolcuların sadece maskelerle metroya girmesine izin verilmektedir. Kiev metrosunda daha önce eldivenlerin zorunlu olacağı açıklandı, ancak daha sonra bu karar değiştirildi ve eldiven zorunlu olmaktan çıkarıldı.

Kiev metrosu basın servisi 37.2°C’nin üzerinde ateşe sahip yolcuların metroya girmesine izin verilmeyeceğini bildirdi. Aynı zamanda, 47 numaralı acil müdahale çalışması başkanı, metro çalışanlarının tüm yolcular için sıcaklık taraması yapmaması gerektiğini, sadece “akut solunum yolu enfeksiyonu görsel belirtileri” olanlar için olduğunu söyledi.

Kiev metrosunda her üç saatte bir her sefer öncesinde vagonlar ve istasyonlar dezenfekte edileceği belirtilerek “Metroda ayrıca bilet gişelerinde ve self servis terminallerinde, platformlarda ve istasyonların lobisinde kuyruklar arasında en az 1.5 m mesafe bırakılmalıdır. Yolcu tıkanıklığı durumunda, metro istasyonlarındaki yolcu sayısı sınırlanır (girişlerin tam veya kısmi olarak kapatılması dahil)” denildi.

Karantinadan sonra, Kiev metrosunda jetonla seyahat dönemi bitmiş olup sadece KyivSmartCard, mobil uygulamalar ve istasyonda varsa banka kartı ile geçiş mümkün olacaktır. Daha önce satın alınan yeşil kartlar ise bir ay daha kullanılabilir.

Ukrayna’nın üç kentindeki metro da, 17 Mart’ta koronavirüs salgını nedeniyle çalışmayı durdurmuştu.

Kiev’de metro günlük yolcu akışı yaklaşık 1.4 milyon, Harkov‘da 600 bin, Dnipro’da 18 bin olarak belirtilmiştir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com