Ukrayna’dan Rusya’ya yeni yaptırımlar: 100’den fazla şirket kara listeye alındı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya Federasyonu’ndan tüzel kişilere uygulanan yaptırım sonucunda, bu firmaların Ukrayna’da ekonomik faaliyette bulunmalarını imkansız hale gelecek.

Delo.ua’nın haberine göre, Ukrayna Bakanlar Kurulu, Kırım ve Sevastopol kentinde kültürel miras alanlarını tahrip eden, televizyon ve radyo yayınları yapanlara ve ayrıca Rusya Federasyonu’nun askeri-sanayi kompleksine malzeme temin eden şirketlere yaptırım uyguladı. Toplamda 100’ün üzerinde firma yaptırım kapsamına alındı.

“Rusya Federasyonu işgal idaresinin yasa dışı faaliyetini yürüten tüzel kişilere ve arkeolojik miras alanlarındaki yasadışı arama işlemleri yapan ve kültürel miras alanlarını tahrip eden Rusya Federasyonu’nda kayıtlı 39 tüzel kişilik ve Kırım Özerk Cumhuriyeti topraklarında kayıtlı 22 tüzel kişiliğe yaptırım uygulanmıştır.”

Bakınız: Ukrayna Hükümeti, Rusya’ya Yönelik Ekonomik Yaptırımları Genişletti

Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sevastopol kentinde geçici olarak işgal altındaki bölgelerde yakalanan radyo frekanslarıyla, yasadışı yayın yapan tüzel kişilere de yaptırım uygulandı. Bunlar, Rusya Federasyonu topraklarında kayıtlı 19, Kırım Özerk Cumhuriyeti topraklarında kayıtlı 15 tüzel kişiliktir.

Yaptırımlar, aynı zamanda, geçici olarak işgal altındaki Ukrayna topraklarında bulunan Rusya Federasyonu askeri-sanayi kompleksinin işletmelerine malzeme, ekipman ve hizmetlerin tedarikinde yer alan tüzel kişiler için de geçerlidir. Bunlar, Rusya Federasyonu topraklarında kayıtlı 33 tüzel kişilik ve Kırım topraklarında ve Sevastopol şehrinde kayıtlı 3 tüzel kişiliktir.

Kabine, tüzel kişilere yaptırım uygulamasının Ukrayna’da ekonomik faaliyette bulunmalarını imkansız hale getireceğini belirtti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com