Kiev Şehir İdaresi Troeyşçına metrosu hakkında bilgi verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Troeyşçına’ya gidecek metro, eğer bunun için fon sağlanırsa 5-7-10 yıl arasında inşa edilebilir.

Kiev Şehir İdaresi başkan yardımcısı Nikolay Povoroznik Skyscraper ile yaptığı bir röportajda bu şekilde ifade etti.

“Troeyşçına (Троєщина) metrosunun inşası için Çinliler kredi vermeye hazır. Ön tahminlere göre, 2 milyar dolarlık bir yatırımdan bahsediyoruz. Bununla birlikte, bu kredi için Çin’in devlet güvencesi alması gerekiyor, ancak hükümet bize bunları vermeyi reddediyor.” dedi.

Ayrıca metronun sadece Troeyşçına sakinleri için değil, Solomenka sakinleri için de bir ihtiyaç olduğunu belirtti.

“Orada da herhangi bir metro istasyonu yok ve en yakın metro istasyonu Vokzalnaya, sabahları çok kalabalık ve uzun kuyruklar oluyor. Bu nedenle, Julyani’den Troeyşçına’ya uzanan metro hattı her iki alan için erişilebilirlik sorunlarını çözebilir.” dedi.

Bakınız: Kiev’de Metro Kartları Satışı Durduruldu. KyivSmartCard Geldi

Nikolay Parovoznik’e göre, Troeyşçına’ya giden metro 5-7-10 yıl arasında inşa edilebiliyor. “Şimdiye kadar sadece bir ön fizibilite çalışmamız var (bu fizibilite çalışması, inşaat maliyetlerini tahmin etmemizi sağlayan bir belge), ancak henüz tam bir fizibilite çalışması ve metro inşaat projesi yok.” diye ifade etti.

Kiev Şehir İdaresi başkan yardımcısının da belirttiği gibi , artık Troeyşçına’ya “hafif metro”yu başlatmak için her şeye sahipler: bir banliyo treni, hızlı tramvay, Troeyşçına tramvayı. Sadece tüm bu hatların birbirine bağlanması gereklidir.

“Bir yıl önce, Altyapı Bakanlığına, Kiev için demiryolu rayları boyunca çalışacak bir tramvay projesi önerdik. Bu proje herhangi bir devlet garantisini gerektirmiyor ve EBRD bunun için 500 milyon euro değerinde fon tahsis etmeye hazırdı. Ancak, Ukrzaliznytsia bu projeyde bizimle aynı fikirde olmadı; yük trenlerinin programını değiştirmeleri gerekiyordu ve bu onlar için kârlı görünmedi.” diye ekledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com