Ukrayna küresel rekabet endeksinde 85. sırada yer aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dünya Ekonomik Forumu (Davos, İsviçre) tarafından hazırlanan güncellenmiş Küresel Rekabet Endeksi’nde Ukrayna, iki sıra daha düşerek 85. sırada yer aldı.

Genel olarak, Ukrayna küresel rekabet endeksinde 57 puanla (100 puan üzerinden) derecelendirildi. Ukrayna 140 ülkeyi kapsayan küresel sıralamada Sri Lanka ve Moldova arasında yer aldı. Aynı sıralamada Türkiye ise bir önceki yıla göre puanını yarım puan arttırdı ve 62.1 puanla 61. sırada yer aldı.

Rapora şuradan ulaşabilirsiniz http://www3.weforum.org/docs/WEF_TheGlobalCompetitivenessReport2019.pdf

Ukrayna özellikle, finansal sistemin güvenilirliği (136. sıradaki) ve sağlık kalitesinde (101) keskin bir şekilde düştü.

Bakınız: Ukrayna’nın 2019’da Dünya Sıralamaları (infografik)

Aynı zamanda, devlet kurumlarının kalitesi (104. sıra), altyapı (57), makroekonomik istikrar (133), işgücü piyasası düzenlemesi (59) ve mesleki beceriler (44) sıralamalarında iyileşme gösterdi.

Bu yıl ABD’yi ikinci sıraya iten Singapur küresel rekabet endeksinde ilk sırada yer aldı. Küresel rekabet edebilirlikte ilk beşteki diğer ülkeler Hong Kong, Hollanda ve İsviçre oldu. Çad ve Yemen ise son sırada yer aldı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com