Kiev metrosunda yeni kurallar: Şarkı söylemek ve çıplaklık yasaklanıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Eski kurallarda, metroya sadece ayakkabısız girme yasağı vardı. Kiev Metrosu yeni kurallar getirdi ve yasakların çeşidini arttırdı.

Unian haber ajansının verdiği haberde mesela, çıplak insanların başkentin metrolarına girmesine izin verilmeyecek. Kanun ayrıca, elektronik kuralları ve metro kurallarını ihlal etmekten kaynaklanan cezaları da düzenlemektedir. Tüm bu tasarı yakında Kiev Şehir Konseyi’nde kabul edilecek.

Bakınız: Kiev’de toplu taşımada kağıt biletler ve jetonlar kaldırılıyor

Kiev Konseyi’nin web sitesinde yayınlanan taslak kararında belirtildiğine göre metroya kirli giysilerle girilmesi ve bisikletle girilmesi de yasaklanacak. Bu nedenle, özensiz bir yolcunun metroya girmesine izin verilmeyecek. Bu yasağa “tamamen çıplak veya sadece iç çamaşırı ile, ayakkabı olmadan, kirli giysiler ve hoş olmayan kokusu olan giysiler” dahil edilmiştir..

Yeni kurallar metro içerisinde scooter, paten ve kaykay sürmeyi de yasaklamaktadır. Tutunacak hiçbir şeyi olmayan yuvarlak şekilli nesneleri (araba lastiği gibi) taşımak da yasaktır.

Ayrıca dilencilik, ilan taşıma, satış faaliyetleri, kampanya yapmak, yüksek sesle müzik açmak, müzik aleti çalmak ve şarkı söylemek de yasaktır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com