Kiev metrosu 31 Mayıs’ta kısmi olarak açılacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Metropolitan Bakanlar Kurulu tarafından geliştirilen karantina çıkış planının bir parçası olarak Kiev metrosunun çalışmalarına 31 Mayıs 2020 civarında kısmi olarak başlayacağı belirtildi.

Hükümetin hazırladığı beş aşamalı plan dahilinde, metronun yeniden çalışmaya başlaması üçüncü aşamadan daha önce, yani Ukrayna’daki karantina bitiminden 30 gün sonra olarak planlanıyor.

İlk aşamada sadece özel geçiş iznine sahip vatandaşların metroyu kullanabilecekleri, karantina çıkış planının dördüncü aşamasında tüm yolculara açılabileceği vurgulandı.

Halkın kullanımına açılmasının ise en erken 10 Haziran civarında gerçekleşeceği görünmektedir. Hükümetin planına göre karantina kısıtlamalarının gevşetilmesinin 11 Mayıs’tan sonra başlaması bekleniyor. İlk aşamada, Bakanlar Kurulu Kiev sakinlerinin parkları, meydanları, rekreasyon alanlarını, orman parklarını ve kıyı bölgelerini ziyaret etmesine izin vermeyi planlıyor.

Buna ek olarak, devlet başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’daki karantinanın iki temel koşulda gevşetileceğini belirtti: Tespit edilen vakaların yüzdesi, 10 gün boyunca değişmezse veya % 5 içinde kalırsa ve ayrıca hastanelerin yarıdan daha azında koronavirüs hastaları bulunursa.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com