Kiev-Pecherska Lavra’da neredeyse tüm rahipler koronavirüse yakalandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Moskova Patrikhanesine bağlı Ukrayna Ortodoks Kilisesi’nin en önemli manastırlarından olan Kiev-Peçerska Lavra’da bulunan rahip ve ilahiyat öğrencilerinin neredeyse tamamı geçtiğimiz ay COVID-19 koronavirüs hastalığı ile enfekte oldu.

Ukrinform ajansının haberine göre, Kiev-Peçerska Lavra metropoliti Kliment yaptığı açıklamada, yaklaşık 200 kadar din görevlisinin koronavirüse yakalandığını söyledi ve “Gerçekten de, neredeyse tüm rahipler, keşişler koronavirüs hastasıydı, ancak çoğu iyileşti.” dedi.

Piskopos, “Enfekte olanlar arasında 20 kadar akut fazda insanlar vardı. Diğerleri bir doktor gözetimindeydi, ancak ek bir desteğe gerek olmadı. Şimdi hasta olanların ezici çoğunluğunun zaten iyileştiğini söyleyebilirim. Hastanede sadece 3-4 kişi kaldı” diye ekledi.

Lavra’da bulunan 3 rahibin koronovirüs hastalığı nedeniyle öldüğü bildirilmişti.

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, 13 Nisan’da Kiev-Pecherska Lavra’da 100’den fazla koronavirüs bulunduğu için karantinaya alınarak kapatıldığını açıklamıştı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com