Ukrayna’da dolar düşüyor: Peki ne olacak?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Raiffeisen Bank Aval Kıdemli Analist Mikhail Rebrik’e göre sonbaharın ikinci yarısında Ukrayna grivnası dolar karşısında 25.5-26.5 UAH / USD seviyesine gelecektir. 27.5 UAH / USD’ye kadar çıkması da mümkündür.

Finance.ua’nın verdiği haberde Rebrik’e göre İthalatçıların faaliyetlerinde mevsimsel bir düşüş, yerleşik olmayan yatırımcılar tarafından devlet tahvillerinde döviz satışlarının zayıflaması ve alınan tahvil ödemelerini dönüştürmek için döviz alımlarının etkinleştirilmesi Ukrayna grivnasının zayıflamasına neden olabilir .

Aynı zamanda, Rebrik, Uluslararası Para Fonu ile yeni bir anlaşma imzalanırsa döviz kuru istikrarı üzerinde olumlu bir etki beklemektedir.

Ayrıca bakınız: Ukrayna’da Dolar Kuru Son Üç Yılın En Düşük Seviyesinde

Uzman tahminlerine göre, döviz piyasasında mevcut olumlu durum, Ukrayna Merkez Bankası’nın sert para politikası ve rekor tarım ürünleri ihracatından elde edilen döviz arzındaki büyüme nedeniyle gelişti. Ayrıca, metalurji ürünleri ihracatçıları tarafından döviz piyasasına önemli bir destek sağlanırken, ithalatçıların faaliyetlerinde bir düşüş gözlenmiştir.

Hatırlatma: Serbest piyasada dolar alış kuru 24.80 UAH’a kadar düştü.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com