Kiev havaalanı iflas riskini açıkladı: Hükümetten kurtarma paketi bekliyor.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Uluslararası Havaalanı’nı kiralayan şirket “Master Avia” Ukrayna Cumhurbaşkanı, Başbakan, Altyapı Bakanı ve Kiev Belediye Başkanına mali yardım talebinde bulundu.

Şirketin CEO’su Oleg Levçenko tarafından gönderilen mektupta, destek verilmediği takdirde havaalanı operasyonlarını durduracak ve iflas edecek.

Julyani Havaalanı olarak da bilinen Kiev Uluslararası Havaalanı’nı kurtarmak için şirket ilk olarak 27 Mart’ta hükümetle temasa geçmişti. Havaalanını kurtarmak için şirket yönetimi yetkilileri aşağıdaki destekleri istemektedir.

Aylık 22 milyon UAH miktarında geri ödemesiz finansal yardım. Bu miktar, Master Avia ve havaalanı çalışanlarının ücretlerini ödemek ve havalimanının karantina sonrası açılması da dahil olmak üzere, yolcu akışı ayda 20 bin kişiye ulaşana kadar havaalanını çalışır durumda tutmak için kullanılacak.

Uçuşların askıya alınması sırasında uçuşlar açısından “Kiev” havaalanına getirilen kısıtlamaları kaldırılması. Şu anda, özellikle ticari uçuşlar ve tahliye uçuşları için Borispol Havalimanı tercih ediliyor.

Yolcu akışını yeniden sağlamak için 1.5-2 yıl boyunca havayollarına indirim sağlamak üzere yolcu başına 15 $ ‘lık sübvansiyon.

Asgari faizle ve uzun vadede 28 milyon $ tutarında bir kredinin yeniden finansmanı konusunda yardım.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com