Karantina nedeniyle Ukrayna’da kaldıkları süreleri aşmış olan yabancılar kovuşturulmayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Karantina Ukrayna

Devlet Sınır Servisi’nin Sınır Kontrol Yönetimi Başkanı Yuriy Lisyuk, tekraren yaptığı açıklamada karantina sürecinde Ukrayna’da kalış sürelerini aşan yabancılar ve vatansız kişilerin sorumlu tutulmayacağını belirtti.

Devlet Sınır Servisi basın servisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Lisyuk “Bir yabancı veya vatansız kişi, COVID-19’un Ukrayna topraklarına yayılmasını önlemeye yönelik karantina önlemlerinin uygulanmasından önce Ukrayna’da kalma süresini aşmışsa, bu kişiler devlet sınırını geçerken kalış koşullarını ihlal etmekten sorumlu tutulacaklardır.” dedi.

Mevcut mevzuata göre, Ukrayna’yı terk edemeyen ya da Ukrayna’daki Devlet Göç İdaresi’ne Ukrayna’da kalış sürelerini uzatma veya ikamet izni ile ilgili bir başvuru için iletişim kuramayan yabancılar ve vatansız kişilere karantina sırasında bu tür ihlaller meydana geldiğinde idari sorumluluk uygulanmaz.

Bu kurallar sadece karantina başlangıcında yasal olarak Ukrayna’da bulunan yabancılar ve vatansız kişiler için geçerlidir.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com