İngiliz istihbaratı: Rus birlikleri Slavyansk ve Kramatorsk’a girmeye çalışıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya, İzyum ve Severodonetsk bölgesinde çabalar sarf ederek Slavyansk ve Kramatorsk’a doğru bir atılım gerçekleştirmeye çalışıyor. Rus birlikleri, bölgedeki güçlerini yoğunlaştırmasına rağmen henüz önemli bir başarı elde edemedi.

İngiliz istihbaratının günlük raporunda “Bu yöndeki birincil görev, Ortak Kuvvetler Operasyonu alanında Ukrayna güçlerini kuşatmak, onları ülkenin batısındaki birliklerden gelecek destek veya takviyeden ayırmak” denildi.

Çek Cumhuriyeti de Rus ordusunun suçlarını Ukrayna halkının soykırımı olarak nitelendirdi.

Ayrıca, Ukrayna kuvvetlerinin Rus birliklerinin nehri geçerek Donbass’a girme girişimlerini başarıyla engellediği de bildirildi.

Rusya, Severodonetsk’in batısındaki Seversky Donets’i geçmeye çalışırken, en az bir tabur taktik grubunun zırhlı araçlarının önemli bir bölümünü de kaybetti.

Açıklamada “Çatışmalar sırasında bir nehri geçmeye zorlamak çok riskli bir manevradır. Bu, Rus komutanlara doğu Ukrayna’da ilerleme kaydetmeleri için baskı yapıldığını göstermektedir.” denildi.

Rusya’ya ait askeri birliklerin Kiev ve Çernigov’da çekilmesi sonrasında konuşlandırıldığı bölgede güçlerin toplanmasına rağmen Rus birliklerinin kayda değer bir başarı elde edemediği de kaydedildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com