Wizz Air, Ukraynalı mültecilere İngiltere’ye ulaşım için ücretsiz 10,000 uçak bileti verecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

5 Mayıs itibariyle, Birleşik Krallık hükümeti ‘Ukrayna İçin Ev’ programı kapsamında Ukraynalılara 95,000’den fazla vize verdi. Şu anda 37 bin Ukraynalı İngiltere’de bulunmaktadır.

Macar düşük maliyetli taşıyıcı Wizz Air, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar Select Love, Shapiro Vakfı, Steve Morgan Vakfı ve USPUK ile işbirliği içinde, İngiliz hükümetinin “Ukrayna için Ev” vize programı dahilinde Ukrayna’ya komşu ülkelerden İngiltere’ye uçmayı planlayan Ukraynalı mülteciler için 10 bin ücretsiz bilet sunacak.

Rus işgalinden sonra yaklaşık 5 milyon Ukraynalı işini kaybetti

Önümüzdeki hafta sonu başlayacak uygulama 14 Mayıs’tan 15 Haziran 2022’ye kadar sürecek.

Biletler, Bulgaristan, Macaristan, Polonya, Romanya ve Slovakya’dan Birleşik Krallık’a havayolları tarafından işletilen 61 güzergahta geçerli olacak ve yolcu başına bir parça el bagajı ve bir parça kontrol edilmiş bagaj (32 kg’a kadar) içerecek.

Uçuşların gerçekleştirileceği şehirlerin tam listesi:

  • Romanya: Bükreş, Bakeu, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Satu Maru, Sibiu, Suceava, Timisoara, Transilvanya;
  • Polonya: Varşova, Gdansk, Krakow, Katowice, Lublin, Shimani, Poznan, Rzeszow, Wroclaw;
  • Slovakya: Bratislava, Kosice, Poprad-Tatry;
  • Macaristan: Budapeşte, Debrecen;
  • Bulgaristan: Burgaz, Filibe, Sofya, Varna.

Ücretsiz bilet rezervasyonu yapmak isteyen Ukraynalı mülteciler Ukrayna pasaport numarası ile şuradan (link:https://wizzair.com/#/rescue) rezervasyon yapabilecekler.

Çek Cumhuriyeti de Rus ordusunun suçlarını Ukrayna halkının soykırımı olarak nitelendirdi.

Ayrıca, check-in sırasında yolcuların Ukrayna pasaportu ve vize/seyahat belgeleri ibraz etmeleri gerekecektir.

5 Mayıs itibariyle, Birleşik Krallık hükümeti ‘Ukrayna için Ev’ programı kapsamında Ukraynalılara 95,000’den fazla vize verirken, 37,000’den fazla Ukraynalı şimdiden Birleşik Krallık’a gitti. Bu uygulama ile önümüzdeki haftalarda daha fazla Ukraynalı ailenin gitmesi beklenmektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com