Polonya’da basılan 1000 dolarlık Zelenskiy pulları bir saat içinde tükendi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Satışından elde edilen gelirin Ukrayna için insani yardım satın almak için kullanılacağı Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’nin portresinin olduğu özel pullar 1 saat içinde satıldı. Polonya posta işletmesi Poczta Polska her biri 9 puldan oluşan 99 sayfa yayınladı.

“Ukrposhta” basın servisi tarafından bildirildiğine göre Polonyalı posta işletmesi Poczta Polska tarafından çıkartılan pullara yüksek talep geldi ve satışlar 1 saat içerisinde bitti.

ABD Temsilciler Meclisi, Ukrayna’ya yaklaşık 40 milyar dolarlık yardım paketini onayladı

Açıklamada “Pul, ‘MójZNACZEK’ hizmetinin bir parçası olarak Krakow Kent Konseyi vekili Lukasz Wantuch’un kendi inisiyatifiyle basıldı. Milletvekili pulu bir kartpostala yapıştırdı ve Polonya’da bulunan Rus temsilcisine gönderilmek üzere postaneye verdi. Polonya’daki Rus temsilcisi’nin en azından kahvaltısını biraz bozacağını umduğunu ifade etti.” denildi.

Poczta Polska, her biri 9 puldan oluşan 99 set yayınladı. Bir setin fiyatı 4.500 PLN’dir (Yaklaşık 1.000 dolar).

Basın servisine göre, satıştan elde edilen gelir Ukrayna’ya insani yardım satın almak için kullanılacak.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com