IMF stand-by anlaşmasını onayladı. 2.1 milyar dolarlık ilk dilim 11 Haziran’da bekleniyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Yönetim Kurulu, Kiev için Çarşamba günü 18 aylık 3.6 milyar SDR (yaklaşık 5 milyar dolar veya kotanın % 179’u) değerindeki standby anlaşmasını 2.1 milyar dolarlık ilk dilimi hemen verilmek üzere onayladı.

IMF açıklamasında “Yeni program, ödemeler dengesi ve bütçe desteği sağlayarak Ukrayna’nın Covid-19 salgını sorunlarıyla başa çıkmasına yardımcı olurken, başarılarının devam etmesine yardım ederek kriz sona erdikten sonra Ukrayna’nın büyümeye dönüşünü garanti altına alarak bir dizi yapısal reformu teşvik etmeyi amaçlıyor.” denildi.

Başbakan Denis Şmigal tarafından yapılan açıklamada da “2.1 milyar dolarlık ilk dilim. Onaydan sonra ertesi gün veya iki gün içinde almayı bekliyoruz. Yani, bu günlerde.Kredinin kendisi 5 yıl için tasarlanmış ve 18 aylık bir programdır.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com