Ukrayna, Kanada ile vize serbestisi ve STA konusunda görüşmelere başlayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal, Kanada Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek; iki ülke arasında vize serbestisi ve serbest ticaret anlaşması için görüşmelere başlama konusunda anlaşmaya vardı.

Ukrayna, Kanada

Ukrayna hükümeti basın servisi tarafından bildirildiğine göre Başbakan Şmigal’ın Ukrayna‘nın süreci yoğunlaştırmaya olan ilgisini doğruladığını ve ve bir grup Kanadalı uzmanı kabul etmeye hazır olduğunu belirtti.

Ayrıca, konuşma konusu Ukrayna ve Kanada (CUFTA) arasındaki hizmetler ve yatırımlar için ikili serbest ticaret anlaşmasının genişletilmesiydi. Denis Şmigal, iki ülke arasındaki ticaret hacmini önemli ölçüde artırılabileceğini vurguladı.

Freeland, Ukrayna ve Kanada’nın koronavirüs pandemi sırasında olumlu bir işbirliği örneği gösterdiğini vurguladı ve ticaret ve ekonomik alanda işbirliğini derinleştirmeye ilgi duyduklarını ifade etti.

Kaynak: kmu.gov.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com