Ukrayna: Türk savunma sanayiinin yetenekleriyle ilgileniyoruz

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Stratejik Endüstrilerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Oleg Urusky, Ukrayna ve Türkiye’nin başta uçak motoru yapımı olmak üzere savunma sanayiinde ve genel olarak havacılık sanayiinde işbirliği oluşturmak için önemli bir potansiyele sahip olduklarını belirtti.

Ukrayna Türk savunma sanayiinin yetenekleriyle ilgileniyoru

Ukrinform ajansının verdiği habere göre, Urusky konu ile ilgili açıklamasında “Bu iki yönlü bir yol. Türk tarafının Ukrayna ile işbirliğine ilgi duyması gibi Türk savunma sanayiinin yetenekleri ile ilgileniyoruz. Bunun için tüm önkoşullara sahibiz: ağırlaştırıcı nedenler yok, işbirliğine açığız. Umarım yakın gelecekte tüm gelişmeler uzman düzeyinde değerlendirilir ve ciddi sözleşmelerin imzalanmasına gider.” dedi.

Türkiye’nin Ukrayna ile işbirliğine hazır olduğunu belirten başbakan yardımcısı, “İlk günkü görüşmelerin sonuçlarına göre, Türk tarafının Ukrayna ile birçok alanda işbirliğini genişletmeye hazır olduğu sonucuna varabilirim.” dedi.

Ukrayna ve Türkiye’nin mevcut işbirliğini geliştirmek için ciddi bir potansiyele sahip olduğunu kaydeden Urusky “Her şeyden önce, bu, genel olarak uçak endüstrisinde, uçak motoru yapımı alanında bir birikimdir. Ivchenko-Progress ve Motor Sich’in Türk firmalarıyla işbirliklerini ve işbirliğini genişletme imkanlarını sunduk. Antonov State Enterprise ile işbirliği kurma fırsatı var. Roketsan ile ortaklığımızı genişletmeyi ciddi olarak düşünüyoruz. Olası yönlendirmelerin gerçekleştirileceğini ve işbirliğimizi daha da büyük bir içerikle dolduracağımızı umuyoruz.” dedi.

Ukrayna’nın ihracat potansiyelini artırmakla ilgilendiğini de vurgulayan Urusky “İhracat potansiyelimizi ciddi şekilde artırmak gibi bir görevimiz var; çünkü bu vatandaşlarımız için istihdam yaratıyor, sosyal bileşenleri iyileştiriyor. Bu nedenle, işletmelerimizi sözleşmeden doğan yükümlülüklerle nasıl doldurabileceğimizi düşünmeliyiz.” diye ekledi.

Ukrayna heyetinin Türkiye ziyareti üç gün sürecek ve Ankara ve İstanbul’da görüşmelerde bulunacaklar. Dün Ukrayna Stratejik Sanayiler Bakanlığı, Türkiye Savunma Sanayii ile bir İşbirliği Mutabakatı imzaladı. Ukraynalı heyet, TUSAŞ havacılık ve Roketsan firmasının üretim tesislerini de ziyaret etti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com