Haftasonu karantinası, Ukrayna’da aşırı hasta yüklenmesini önlemek içindir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, yaklaşık birkaç hafta süreyle uygulamaya konan geçici bir haftasonu karantina rejiminin Ukrayna’da sert bir tecrit uygulamasının önlenmesine yardımcı olacağını söyledi.

Karantina polisler

Cumhurbaşkanlığı basın servisine göre, Zelenskiy, koronavirüs enfeksiyonunun yayılması ve önlenmesi ile ilgili durumu izlemek için Bakanlar Kurulu ve kolluk kuvvetleri temsilcileri ile yaptığı bir konferans görüşmesinde “Yaklaşık birkaç haftalık geçici bir haftasonu karantina rejimi, ciddi bir kilitlenmeden kaçınmamıza yardımcı olabilir. Böylelikle hasta sayısında büyük artışların önüne geçecek ve gerekli sayıda yatağı hazırlamak için zamanımız olacak. Yatak sayısını artırmak, maske takmak ve hafta sonunu geçici olarak karantina altına almak iyi bir etki yaratacaktır. Böylece kış mevsiminde salgın durumunun artmasına yönelik senaryomuz en kötüsü olmayacak.” dedi.

9 Kasım’da Sağlık Bakanı Maksim Stepanov “Sert bir haftasonu karantinası sunacağız. Bu, hafta sonları, yani Cumartesi ve Pazar günleri 00:00’dan Pazartesi 00:00’a kadar sürecek ve ülkede sadece marketler, eczaneler, ulaşım, benzin istasyonları ve veteriner klinikleri çalışacak.” demişti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com