Ukrayna’da karantina bölgeleri ayrımı kaldırılıyor, haftasonu karantina uygulaması geliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sağlık Bakanı Maksim Stepanov Kiev’de düzenlediği basın brifinginde, Ukrayna’da haftasonu karantina uygulanacağını, yalnızca marketler, eczaneler, benzin istasyonları ve ulaşım araçlarının çalışacağını söyledi.

Bakanlar Kurulu, Ukrayna’da karantinayı düzenleyen kararda değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Renkli karantina bölgelerinin terk edilerek tüm ülkede aynı tedbirlerin alınması ile Cumartesi ve Pazar günleri önemli kısıtlamalar getirilmesi önerilmektedir. Özetlemek gerekirse pandeminin ilk dalgası içerisindeki tedbirlere geri dönülüyor.

Stepanov “Cumartesi 00:00’dan Pazartesi 00:00’a kadar sıkı bir haftasonu karantina önereceğiz, ülkede yalnızca marketler, eczaneler, benzin istasyonları ve ulaşım araöları çalışacak. Diğer herşey, özellikle de yemek servisi işletmeleri kapalı olacak ve yalnızca paket servis için çalışabilecekler. Etkinlik düzenlemeyi değil, alışveriş ve eğlence merkezini kapatmanızı önermekteyiz.” dedi.

Haftasonu yasakları ve kısıtlamaları

  • Barlarda, restoranlarda ve kafelerde ziyaretçi kabulü yasaklanacak;
  • Alışveriş ve eğlence merkezinin çalışmaları ve diğer eğlence kuruluşlarında ziyaretçilerin kabulü mümkün olmayacak;
  • Marketler, benzin istasyonları, hijyen ürünleri, veteriner ilaçları ve yem ticaret kuruluşlarında müşterilerin işletme kontrolünde içeriye alınması mümkün olacak.
  • Film ve video çekimi dışında kültür kurumlarının çalışmaları ve kültürel kitle etkinliklerinin düzenlenmesi yasaklanacak;
  • Spor salonları, fitness merkezleri, yüzme havuzları çalışmayacak.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com