Donbass’taki asıl amaç işgalden arındırmak ve seçimleri düzenlemek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Donbass’ta seçimlerin yapılmasının gerçekçi olduğunu, ancak önceliğin işgal altındaki bölgelerin kurtarılması ve güvenli koşullar yaratılması gerektiğini söyledi.

Vladimir Zelenskiy

Zelenskiy, Donbass’a yaptığı bir çalışma gezisinde medya temsilcileri ile konuşması sırasında “Seçimlerin yapılmasına bir ihtiyaç olduğuna inanıyorum, ancak bu yine de kendi başına bir son değil. En önemli şey, Donbass’ın işgalinin kaldırılması, ardından seçimleri yapmak olabilir. Herkes savaşı bitirmek isterse, kesinlikle sona erecek ve sonrasında böyle bir fırsat oluşacak.” dedi.

Zelenskiy, güvenli koşullar olmadan demokratik, medeni ve şeffaf seçimlerin yapılmasının imkansız olduğunu kaydederek “Normal bir güvenlik durumu olmadan gözlemciler oraya gelmeyecek, tüm partiler temsil edilmeyecek … O halde ne tür seçimlerden bahsedebiliriz?” şeklinde vurguladı.

Cumhurbaşkanına göre, Ukrayna’nın Üçlü Temas Grubu’nun toplantısında değerlendirilmesi için önerdiği adım adım barış planını kastederek “tüm bunlar, baharda orada seçim yapmayı mümkün kılmak için” dedi

Zelenskiy “Ama şu anda asıl soru bu değil.” diye ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com