Gonçaruk: “PrivatBank davası, ülkedeki yatırım ortamıı açısından kilit öneme sahip“

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Başbakanı Aleksey Gonçaruk, PrivatBank davasının yatırımcıların ülkeyi algılaması ve makro istikrar için kilit önemde olduğuna inanıyor.

Gonçaruk Mariupol’da gerçekleşen forumda “Diktatörlük değiliz, sıkıyönetim yasası getirmenin ve her hakime ne yapması gerektiğini söylemenin bir yolu yok. Ancak ekibimiz Ukrayna vergi mükellefini korumak ve ülkenin makro istikrarını devam ettirmek için elden gelen her şeyi yapacak ve çalışacak. Ve bahsettiğiniz durum (PrivatBank ) bu mücadelede anahtar durumda ve önemli.” dedi. Mariupol’da Salı günü İlk Yatırım Forumu sırasında” RE: düşün. Ukrayna’da Yatırım Yap “dedi.

Bakınız: Mariupol’daki forumda yatırımcılara yüzden fazla proje sunulacak

Başbakan, yatırımcılar PrivatBank davasının mükellefler lehine çözülemeyeceğine ikna olmadıklarında yatırımların ülkeye gelmeyeceğini vurguladı. “Yatırımcılar kuralların değiştiğini görmüyorsa, tüm kuralları vergi mükellefleri lehine denemek ve çözmek imkansızdır, eğer insanlar kuralların değiştiğini görmezlerse, yatırımlar buraya gelmeyecektir; devletin çıkarları ve vergi mükelleflerinin çıkarları tam anlamıyla kilit öneme sahip.::” dedi.

Başbakan ayrıca, Ukrayna’nın uluslararası ortaklarla diyalog ve ortak kararlar alması gerektiğini de belirtti. “Çok uzun zaman önce bakanlar delegasyonu Amerika Birleşik Devletleri’nde çalıştı ve Uluslararası Para Fonu’ndan gelen meslektaşlarımızın önümüzdeki haftalarda Ukrayna’ya gelmesini bekliyoruz ve tekrar yeni programın formatıyla ilgili bir anlaşmaya varacağımızı umuyoruz.” dedi.

Basın brifingi sırasında Goncharuk, IMF misyonunun Ukrayna için yeni bir program hakkında müzakerelere devam etmesi için Kasım ayında Ukrayna’ya gelmesinin beklendiğini belirtti ve yeni programın önümüzdeki aylarda imzalanacağını umut etti. “Bunun önümüzdeki aylarda olmasını bekliyorum” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com