Dört mobil operatör tüm Ukrayna’yı internetle kapsayacak bir bildiri imzaladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Mariupol’da yapılan ”RE: THINK Invest in Ukraine” forumda ülkeye yatırım yapan dört mobil operatör, tüm Ukrayna topraklarını İnternet ile kapsayan bir mutabakat anlaşması imzaladı.

Nv.ua’nın verdiği habere göre,  Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy “Büyük yatırımlar, ülkede zaten faaliyet gösteren, daha çok yatırım yapmaya inanan ve hazır olan bir işletme ile başlar. Bugün tarihi bir mutabakata imza atıyoruz. Bu belge çerçevesinde, nihayet ülkemizin her köşesi mobil iletişim ve internet ile kaplanacak.” dedi

Mutabakat, Başbakan Aleksey Gonçaruk, Uluslararası İletişim Başkanı Boris Akulov, Lifecell genel müdürü İsmet Yazıcı, Vodafone Ukrayna Kurumsal Yönetim Direktörü Olga Deynega, Kyivstar başkanı Aleksandr Komarov tarafından imzalandı.

Bakınız: Ukrayna’da Mobil Numara Taşıma 1 Mayıs 2019 Başlayacak

Gonçaruk “Bu kısa belge, çok sayıda insanın çalışmasının sonucudur. Ülkenin toplam dijitalleşmesinin bu belge ile başlayacağına inanıyorum.“ dedi ve yüksek kaliteli iletişim ve internetin Ukrayna’nın her köşesinde erişilebilir olması gerektiğini belirtti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com