Mariupol’daki forumda yatırımcılara yüzden fazla proje sunulacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı himayesinde Ukrayna’daki ilk yatırım forumu ”RE: THINK Ukrayna’ya Yatırım Yapın” ismiyle Mariupol’da  bugün gerçekleştiriliyor.

Başbakan Aleksey Gonçaruk yatırımcılara 100’den fazla proje gösterileceğini belirtti.

Biz iki ana şeyi göstermek için Mariupol’de insanları bir araya getiriyoruz. Birincisi – kurallar burada ortaya çıkıyor. Bu kurallar değişecek ve herkes için aynı olacak, yolsuzluk azalacak, baskınlar tarihe geçecek, gri ekonomi de tarihe geçecek. İkincisi – orada olacak kişilere birçok yatırım projesi sunuluyor.. Bu tür projelerden yüz tanesi farklı formatlarda sunulacak.” dedi.

Gonçaruk, hem büyük devlet, hem de yerel yatırım projelerinin gösterileceğini ve Doğu bölgelerinin kalkınmasına ayrı bir önem verileceğini belirtti.

Vladimir Zelenskiy‘nin de katıldığı forumda 50’den fazla uluslararası ve Ukrayna yatırım fonu temsilcisinin yanı sıra şirketler, yardım kuruluşları ve uluslararası finans şirketleri temsilcileri de ”RE: THINK Invest in Ukraine” yatırım forumuna katılmaktadır.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com