Göç yasasını ihlal eden Türk vatandaşı Ukrayna’dan deport edildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Daha önce sadece göç yasasını değil, aynı zamanda kamu düzenini de defalarca ihlal etmesiyle tanınan bir Türk vatandaşı, Ukrayna’dan sınırdışı edildi.

Eylül ayının sonunda, Herson şehir mahkemesinin kararına göre, “Ukrayna’da yasadışı olarak ikamet eden yabancıların ve vatansız kişilerin Nikolayev’de bulunan geçici kalış noktasına” yerleştirilen kişi, 11 Ekim 2021’de,Herson bölgesinin göç servisi çalışanları tarafından Nikolayev uluslararası hava kontrol noktasına teslim edildi ve zorla sınır dışı edildi.

Ukrayna’da kalmanın yasal dayanaklarının ortadan kaybolması sebebiyle, kendisine verilen süre içerisinde ülkeyi kendi kendine terk etmeyen kişi göç servisi tarafından zorla gönderilmiştir.

Ukraynalılar AB’de verilen oturma izinlerinin sayısında lider olmaya devam ediyor

Ukrayna’ya geçici bir amaçla gelen yabancı uyruklular ve vatansız kişiler, Ukrayna mevzuatı ile belirlenen ülkede kalma süresini ihlal ettikleri takdirde, Ukrayna İdari Suçlar Kanunu’nun öngördüğü idari sorumluluğu taşımaktadırlar. Belirtilen sürede ülkeden ayrılmayan kişiler tespit edilerek ülkelerine gönderilmektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com