Ukraynalılar AB’de verilen oturma izinlerinin sayısında lider olmaya devam ediyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İzin sayısı bakımından ikinci ve üçüncü sırayı Fas ve Hindistan vatandaşları alıyor, ancak Ukraynalıların önemli ölçüde gerisindeler.

2020’de AB üyesi olmayan ülkelerin yaklaşık 2.2 milyon vatandaşı AB’de ilk oturma izinlerini aldı. Yıl için, sayıları 2013’ten bu yana ilk kez 706 bin kişi ile %24 azaldı.

Uluslararası istihdam ajansı Gremi Personal tarafından Eurostat’tan alınan verilere atıfta bulunarak yapılan açıklamada Ukraynalılara 601 bin 200 izin verildi ve bu da beşinci kez tüm oturma izni verilen ülkeler arasında listenin en başında yer almalarını sağladı.

Mesajda “İlk oturma izinlerindeki düşüş, esas olarak Covid-19 pandemisi ve buna bağlı seyahat kısıtlamaları ve ulusal makamların getirdiği ek idari işlemlerden kaynaklandı.” denildi.

Ukrayna hukukun üstünlüğü açısından 74, Türkiye 112. sırada

AB ülkelerinde verilen oturma izni sayısı bakımından ilk üç sırada Ukrayna’nın ardından 123.4 bin kişi ile Fas ve 78.3 bin kişi ile Hindistan vatandaşları yer aldı. Faslılar esas olarak İspanya’da ve Hintliler ise Almanya’da oturma izni aldılar.

Yaklaşık 490 bin Ukraynalı ise Polonya’da işle bağlantılı olarak oturma iznini aldı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com