Ekonomi Bakanlığı 2020 yılında Ukrayna’da 68 milyon ton tahıl üretimi öngörüyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ekonomik Kalkınma, Ticaret ve Tarım Bakanlığı, daha önce açıkladığı 2020 yılında 65-68 milyon tonluk tahıl üretimi tahminlerini 68 milyon ton olarak revize etti.

Buğday tarlası

Ekonomi Bakanı Igor Petraşko konu ile ilgili yaptığı açıklamada “68 milyon tondan fazla tahıl hasadı bekliyoruz. İlk başta daha muhafazakar bir tahminimiz vardı, ancak verimliliğin daha yüksek olabileceğine inanıyoruz. Bu yıl ayrıca ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola , 9 milyon ton şeker pancarı, 20 milyon ton patates ve 9 milyon ton sebze ve 20 milyon ton yağlı tohum öngörüyoruz” dedi.

Ekonomi Bakanlığı gelecek sezon tahıl ihracatı göstergesinin de mevcut seviyede olmasını bekliyor.

“Daha önce söz verdiğimiz gibi Haziran sonu geçici buğday stoğunu 1.5 milyon ton olarak gerçekleştireceğiz.” diyen Petraşko, tahıl piyasası katılımcıları ile önümüzdeki sezon için ana mahsuller grubunda minimum denge seviyesinin belirleneceği ve ihracatla ilgili bir mutabakat anlaşması imzalama niyetini de doğruladı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com